Şimşir Bakımı
Şimşir her dem yeşil çalı formunda ya da nadir olarak bazıları ağaç formunda olan bir bitkidir. Simetrik şekiller verilebilen şimşirler yetiştirilmesi kolay bir bitki olduğundan hemen her yerde görebilirsiniz.

Eğer bahçenizde görsel açıdan güzelleştirmek istiyorsanız şeklini korumak için biraz vakit ayırmalısınız. Birçok hastalık ve zararlılara karşı duyarlı olduğundan iyi takip etmek gereklidir.

Şimşir bakımı

Damla sulama sistemiyle sulama yapılırken özen gösterilmesi gerekmektedir. Şimşir yüzeysel köklere sahip olduğundan sıcaklıklardan hemen etkilenir ve kökleri hızlı bir şekilde kurur. Malçlama suyun kök bölgesinde kontrollü tutumu için büyük yardım sağlar. Aynı şekilde çok su altında da tutmak gerekir, fazla su altında kalması kök çürüklüğüne sebep olur. Şimşir aşırı sulamaya karşı çok hassastır. Renginde homojen bir sararma varsa çok sulandığını gösterir. Bu açıdan çok sulanan yerlere ekimi çok uygun değildir.

Besin noksanlığı belirtileri bitkide gözükmüyorsa şimşirlere düzenli bir gübre uygulaması önerilmez ancak bahçenizde diğer bitkilerinize kullanmakta olduğunuz suda eriyebilen 10-10-10 benzeri dengeli gübreleri uygulayabilirsiniz. 

 
  Adres: Doğancılar Mahallesi (Doğancılar Köyü) Adapazarı / Sakarya
Gsm: 0 532 2825624 - 0 549 2825624
E - Posta: bilgi@simsirci.com