Şimşir Ne Demek
Herdem yeşil cinsine göre 0.50 - 4 Metre arasında boylanan harika, gösterişli bir çalı bitkisidir. Tek başına dikilebilecek kadar görkemli bir bitkidir. Budama ile dekoratif görünüş elde edilebilir. Budamaya ve makasa iyi gelen şimşir alcak ve ortaboy çitler için idealdir. Şimşirler, bazı çeşitleri hariç genel olarak yavaş büyüme gösterirler.

Şimşirler, sığ köklü olduklarından dikim esnasında köklerin zarar görmemesi için derin dikim kadar kök boğazı yukarıda kalan yüksek dikime de dikkat edilmelidir. Birincide kök solunumu güçleşir. İkinci durumda ise köklerin kurumasına sebebiyet verebilir.

Güneşli - gölge - yarı gölge ortamlarda drenajı iyi, nemli topraklarda çok iyi bir gelişme ve büyüme gösterir.

Çok çeşitli formlara sahip olan şimşir, ayırma ve çelikle üretilir. En çok tercih edileni ise çelikle üretimdir. Doğu Marmara Bölgesinde doğal olarak yetişmekte olup geniş alanları kapsayan yayılım göstermişlerdir. Bu bölgelerde boyu 4 metreyi geçen 3-4 kişinin kucaklayamayacağı genişlikte şimşirler mevcuttur. Şimşir odunundan, yöresel el sanatları ve hediyelik eşya üreten, bu yolla geçimini sağlayan bölge insanları mevcuttur.

 
  Adres: Doğancılar Mahallesi (Doğancılar Köyü) Adapazarı / Sakarya
Gsm: 0 532 2825624 - 0 549 2825624
E - Posta: bilgi@simsirci.com